Zápis do MŠ

Zápis do MŠ Převýšov na školní rok 2021/2022 v distanční podobě

Termín zápisu:   od 2. 5. 2021 do 16. 5. 2021

Přijímání k předškolnímu vzdělávání probíhá dle správního řádu. Podle § 37 správního řádu.

ŽÁDOST

Žádost je ke stažení na stránkách školy, nebo je možné ji vyzvednout osobně v MŠ  po telefonické domluvě termínu na tel. 777986222.

VYPLNĚNOU ŽÁDOST S POVINNÝMI PŘÍLOHAMI DORUČTE DO MŠ NÁSLEDUJÍCÍMI ZPŮSOBY:

  1. Osobním podáním dne 14. 5. 2021 od 10:00 do 13:00 hodin v ředitelně školy v předem sjednaném čase po předchozí telefonické domluvě na tel. 777976222.

Přijetí žádosti bude probíhat za dodržení platných mimořádných protiepidemických opatření, bez přítomnosti dítěte a pouze s jedním ze zákonných zástupců.

2.           Do datové schránky mateřské školy: wzmvhiw

3.           Na e-mail ms@msprevysov.cz  s elektronickým podpisem zákonného zástupce.

Bez uznávaného elektronického podpisu je nutné, aby Žádost o přijetí zákonný zástupce do 5 dnů potvrdil, jinak se k žádosti nepřihlíží.

4.           Poštou (rozhodující je datum podání na poštu, doporučujeme zaslat doporučeně).

5.           Do poštovní schránky mateřské školy (zákonný zástupce vloží zalepenou obálku se všemi                 náležitostmi do poštovní schránky MŠ).

ŽÁDOST MUSÍ OBSAHOVAT PŘÍLOHY:

  1.  Žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání  – formulář školy
  2. Kopii rodného listu dítěte
  3.  Doložení řádného očkování dítěte. Podmínkou přijetí dítěte do mateřské školy je podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro kontraindikaci. Tato povinnost se netýká dítěte, které plní povinné předškolní vzdělávání. Zákonný zástupce tuto povinnost dokládá potvrzením praktického dětského lékaře (Příloha k žádosti o přijetí dítěte do MŠ – vyjádření lékaře). Potvrzení na žádost vydá praktický dětský lékař za podmínek dodržení nastavených protiepidemických opatření.
  4.  Doporučení školského poradenského zařízení (v případě dítěte se speciálními vzdělávacími potřebami).

Po přijetí řádně vyplněné žádosti obdrží zákonný zástupce dítěte číselný identifikátor, který zajistí anonymitu dítěte (v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů), a slouží pro zveřejnění výsledků přijímacího řízení.

Rozhodnutí bude zveřejněno bez zbytečného odkladu v řádném termínu, nejpozději do 11. 6. 2021.

Rozhodnutí o přijetí: Seznam přijatých dětí (číselné identifikátory) bude zveřejněn na webových stránkách MŠ, rozhodnutí nebude zasíláno v písemné podobě.

Rozhodnutí o nepřijetí: Zákonný zástupce bude vyzván k osobnímu převzetí rozhodnutí, případně bude toto rozhodnutí zasláno poštou do vlastních rukou.

Důležité informace:

Neúplně vyplněná přihláška, která nebude v termínu stanoveném ředitelkou školy doplněna, je důvodem k vyřazení dítěte z přijímacího řízení.

Má-li ředitelka školy pochybnosti o pravosti doložených dokladů, může vyžádat od zákonných zástupců jejich originál nebo ověřenou kopii.

 Povinnost plnit předškolní vzdělávání mají děti, které dosáhnou do 31. 8. 2021 pěti let.

 Zákonný zástupce může místo povinného předškolního vzdělávání v MŠ zvolit individuální vzdělávání dle § 34b školského zákona. Dítě pak vzdělává doma sám, vzdělávat ho může i jiná osoba, nebo navštěvuje jiné zařízení, než je mateřská škola. Zákonný zástupce musí nicméně i tak přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání. Oznámení o individuálním vzdělávání dítěte předá zákonný zástupce řediteli školy zároveň s žádostí o přijetí k předškolnímu vzdělávání nebo nejpozději 3 měsíce před počátkem školního roku, tedy do 31. května 2021.

 O přijetí dětí do mateřské školy rozhoduje ředitelka mateřské školy v přijímacím řízení, které končí uplynutím lhůt stanovených správním řádem. Případná nově vzniklá místa se obsazují v souladu se školským zákonem.

 Při přijímacím řízení postupuje ředitelka podle Kritérií k přijetí dítěte do Mateřské školy, Převýšov.

BcA. Romana Hlubučková

ředitelka MŠ Převýšov